Viktigt hålla sig i form

Av | januari 15, 2019

det är viktigt att hålla sig i form

När man spelar ishockey så får man ju en hel del motion på isen. Men det är viktigt att även träna på andra sätt. Under den tid det inte är säsong för hockey så är det inte så bra att göra ingenting. Jag själv brukar se till att aktivera mig med att löpträna samt att gå på gymmet. Grabbarna de roar sig med lite andra sporter, under den tid de inte spelar ishockey. Men det är ishockeyn de vill satsa på. Jag hoppas ju på att de ska växa upp och hamna i SHL. Det kanske de flesta ishockey-pappor drömmer om? Men då gäller det ju att man ser till att ha det som mål, när man tränar och spelar. Än så länge kanske mina grabbar är för unga för att se så långt fram. Och det ska ju vara så, det ska spelas för att det är kul.

Pressa inte barnen för hårt

Även om jag ser framför mig hur långt mina barn kan komma att gå i denna sport så vill jag inte pressa dem för hårt. Har sett andra pappor och mammor som gör det med sina barn, inte bara inom ishockey. Det är ju så att barn ska få vara barn, så länge de kan. Gillar de att göra en viss sak eller ägna sig åt en viss sport så kan man uppmuntra dem, men inte som sagt pressa dem att de ska, eller måste göra på vissa sätt. Jag tror man kommer längre med att låta dem själva upptäcka att de vill ta sig vidare och bli bättre och bättre. Risken är annars att de kanske revolterar och lägger av helt och hållet när de blir lite äldre.