Viktigt att akta sig för skador

Av | januari 15, 2019

hockeyutrustning

Inom ishockey är det rätt så lätt att man kan bli skadad. Det gäller att se till att man har rätt sorts skydd när man spelar, både under träning och under matcher. Genom åren har jag råkat ut en del för skador, men det är inte så konstigt. I denna sport är det rätt så vanligt med tacklingar, att en klubba hamnar på fel ställe eller att man åker in i sargen. Så skydd är något man ska vara noga med att ta på sig. Vanliga skador som kan uppstå är ledskador, tandskador och huvudskador. Förra säsongen blev jag tacklad så illa att jag fick ont i ryggslutet och fick vila resten av säsongen dessvärre. Det var ju mindre kul kan jag säga, men kände att det nog var bra att vila, så att det inte skulle bli värre. En del spelare får ju så illa skador att de inte kan fortsätta spela alls. Jag uppsökte Idrottsskadeexperten när jag skadade ryggen. Dom kan jag varmt rekommendera.

Rätt utrustning minimerar riskerna

Många skador går att undvika om man bara ser till att använda sig av rätt sorts utrustning. Väljer man begagnad utrustning så är det viktigt att se till att alla skydd är hela, annars så hjälper de ju inte. Jag satsade på att köpa helt nytt till mina grabbar. Men det var för att jag visste att de kommer att vilja hålla på med denna sporten. Det är när man inte vet om det är en sport man ska fortsätta med som man kan låna utrustning. Är det barn som växer som ska ha utrustning, så är det ju bra att köpa begagnat, annars kan det bli ganska så dyrt. Många klubbar ordnar även så kallade bytardagar, då man kan byta utrustning med varandra. Det är ju rätt så smart att göra. Då kan andra ha nytta av det man själv inte längre behöver ha.