Taifbloggen: Vinst på straffar för TAIF

Två bra lag med två fantastiskt duktiga målvakter innebar att matchen mellan Tingsryd och Oskarshamn slutade 0-0 efter full tid. En jämn första period där IKO visade upp ett mycket bra powerplay men man lyckades inte överlista Wictor Rangnewall i Tingsrydsmålet. Andre perioden gick ganska klart till Tingsryd och man vann skotten med hela 13-3 men man lyckades inte överlista Dan Bakala i Oskarshamnsmålet. Tredje perioden så var det nära flera gånger för bägge lagen. I förlängningen hade både Denny Kearney och Markus Persson lägen för att kunna stänga matchen. I straffläggningen fick Niklas Johansson bli match-hjälte med en riktigt snygg backhand upp i taket. Skotten vann Tingsryd med 35-23.

Jag får dela ut lite plus också idag. Men annars tycker jag det var en riktig laginsats

+++++ Robin Olsson (Han är strålande att se defensivt. Sedan går han förstås upp ibland för att sätta fart i anfallsspelet och kanske oxå vara framme och det vankas målchans)

++++ Kevin Ekman-Larsson (Han börja styra spelet mer och mer. Otroligt moget spel. Åkte på en smäll på axeln och fick utgå med 5 minuter kvar av matchen. Pratas om nyckelbensbrott)

+++ Niklas Johansson (Fick bli match-hjälte med en fin straff. Har en enorm arbetskapacitet åt bägge hållen)

++ Jonathan Johnsson (Enormt nyttig och finurlig i sitt centerspel. Han och Kearney har hittat varandra)

+ Denny Kearney ( Övertygar mer och mer. Kunde ha satt några puckar idag. Han deltar mycket mera i det kreativa spelet.

Sedan var det Wictor Ragnewall. Han gjorde ikväll ånyo en ”Hasek” insats. Jag vet inte hur han bär sig åt men det kvittar. Han räddar. Detta var hans andra ”nolla” och han är seriens bäste målvakt även statistiskt. 95,3%. Det är bara att lyfta på hatten och buga. Isens store stjärna ikväll. Finns inga plus som räcker till.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Oskarshamn. Bokmärk permalänken.