Taifbloggen: Tingsryd värda sin plats i serien

Man tar emot en av seriefavoriten och sett över hela matchen så gör man en fantastisk försvarsinsats av hela laget. Glädjande är att man skapar målchanser framåt i parti och minut men effektiviteten är inte den bästa ikväll. Till mycket stor del Västerås målvakt Jonas Fransson som storspelade.

Första perioden tycker jag TAIF skapar de vassaste chanserna och man var beredd på att de skulle sätta något mål. Västerås hade dock mer puck och även de skapar några bra chanser.

Andra perioden så är det Tingsryds period. Ett markant puckinnehav och en skottstatistik på 14-7. Men ju mer perioden led så väntar man bara att Västerås ska få in en puck vilket de också får när de sätter TAIF under press och gör 0-1. Under en sekvens ser försvarsspelet darrigt ut. Men man tar sig samman och i powerplay så gör man också mål och kvittera genom Jonathan Johnsson

Tredje perioden domineras utav Västerås men försvarsspelet med Johannes Jönsson längst bak är mästerligt.

I förlängningen får TAIF spela 4 mot 3 som blir resultatlös. Sedan prickskjuter Drew Paris in segermålet. Till hela matchen kunde vilket lag som helst tagit extrapoängen men jag tycker TAIF var värda det här.

1-1 Jonathan Johnsson (Filip Owesson, Drew Paris)
2-1 Drew Paris (Niklas Johansson)

Det här var en helgjuten laginsats av Tingsryd. Man är nykomling och spelar minst lika bra som Västerås och i vissa sekvenser t.o.m. bättre. Västerås är tunga att möta men de här två poängen behöver man inte be om ursäkt för. Lite plus delar vi ut

+++++ Drew Paris (Deltog i spelet både offensivt och defensivt. 1+1 oxå)
++++ Johannes Jönsson ( Gör en mycket bra match ikväll…igen)
+++ Alexander Ruuttu ( Intiativrik och kreativ. Underbar att se ikväll)
++ Eric Castonguay ( Vilken arbetsmyra. Gör alltid sitt jobb i bägge riktningarna)
+ Filip Owesson (Hans inställning är fantastisk. Vilken fighter )

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Tingsryd, Västerås. Bokmärk permalänken.