Taifbloggen: TAIF övertygade mot Pantern på bortais

Det är inte ofta man ser Tingsryd dominera på bortais mot Pantern. Sunken sa att de skulle inte gå så hårt fram i första perioden men jag tyckte de parkerade långa stunder i Panterns zon. Skotten visade på 4-13 och på resultattavlen stod det 0-2. Första målet kom i powerplay när Joakim Högberg styrde in Eric Castonguays skott. Någon minut senare åker Måns Hermansson upp med pucken in i zon och drar på sig två Panternspelare. Jonathan Johnsson tar pucken och spelar fram till en sopren Emil Forslund som lyfter upp den i mål. Riktigt snyggt.

Andra perioden är bara 3 minuter gammal när 0-3 kommer efter att Alexander Ruuttu och Niklas Johansson arbetar fram pucken och Niklas lägger in den på mål där Ruuttu och Högberg jobbar in pucken. Högberg målskytt igen. Man kan inte låta bli att imponeras av dessa mål som kommer efter hårt jobb där motståndarna inte orka hålla emot. Starkt!!
Denny Kearney som har fått flyt i sitt spelet och då kommer också poängen. 0-4 kommer efter en soloprestation. Pantern tillåts reducera till 1-4 strax efter.

Tredje perioden spealr Tingsryd riktigt smart. Man spelar hem matchen och trots skotten 15-6 känns det aldrig oroligt. I Panternpressen går Tingsryd upp och sätter sista spiken i kistan . Niklas Johansson tittar upp och serverar Alexander Ruuttu som klappar till direkt. Matchen slutar 5-1

Även om Pantern spelat av sig och förlorat en hel del matcher så var det Tingsryds spel som imponerade. Målen trillade in framåt och bakåt spelade Johannes Jönsson lugnt och metodiskt. Målen jämnt fördelade på tre femmor. Markus Persson ser ut att vara ur form. Hade ett friläge som han brukar sätta. Väldigt anonym på isen. Hopas det vänder för honom. Lite plus

+++++ Niklas Johansson (Jag tycker han äger isen därute. 2 assist idag)
++++ Eric Castonguay (Styr och ställer i sin kedja 2 assist idag)
+++ Joakim Högberg (Två mål idag och det syns att han är på rätt plats)
++ Kevin Ekman-Larsson (Bäste back. Stark utvecklingskurva på honom nu)
+ Denny Kearney (Målet var snyggt och han kommer mera rätt nu)

Johannes Jönsson får en hel hink av plus idag 96,55% !!

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Pantern, Tingsryd. Bokmärk permalänken.