Taifbloggen: Stark insats av Tingsryd

Första perioden var helt och hållet Tingsryds. Men som vanligt i hockey är det målen som räknas. Jag tycker bägge målen som Karlskoga gör så slarvar vi  flera gånger bakom mål vid första kassen. Sedan uppe vid egen blå när vi är på väg upp med laget vid den andra kassen. Men vi fick in en kasse och det var riktigt snyggt när av Drew Paris kunde  prickskjuta in pucken. Skotten hela 16-8 speglar perioden

Andra perioden blev Tingsryd stillastående i egen zon samtidigt som bortalaget tryckte på ordentligt. Ett hav av utvisningar hjälpte förstås till. Eric Castonguay hade två utvisningar på 6 minuter för highsticking.  Men Ragnewall storspelade med god hjälp. Ologiskt så var det TAIF som gjorde 2-2 i powerplay genom duktige Jonathan Johnsson. Skotten blev nu 6-12.

Tredje perioden tyckte jag Tingsryd spelade väldigt klokt. Karslkoga chansade och det blev mycket slarvigt spel från deras sida. När sedan Denny Kearney styr in Kevin Ekman-Larsson skott så tryckte Karlskoga på hårt. Men med en bra målvakt och klokt spel så bärgade man segern. Skotten blev 9-4.

Det här var en stark seger. Vinst med 3-2 och jag tycker den var rättvis sett över hela matchen.  Jag tycker fortfarande inte Tingsryd kommer upp i sin rätta nivå men det här var klart bättre än de två senaste matcherna. När spelare slänger sig och täcker skott gång efter annan så finns det vinnarskallar. Varför har man ingen statistik på när man slänger sig och täcker skott? Jag är säker på att Filip Owesson skulle ligga i topp där. När sedan Denny Kearney kastar sig, då ser jag en härlig inställning.

Denny Kearny ja. Jag har haft kritiska tankar som jag har försökt hålla inne med och därför känns det himla bra att han gör sin absolut bästa insats i Tingsrydströjan. Han gör också sitt första mål ikväll och har 1+1. Fortsätter han så här så kommer han producera och vara mer delaktigt ute på isen.

Sunken kastade om i kedjorna idag. Det gav utdelning.

Lite plus

+++++ Filip Owesson (Vilken kämpe)
++++ Denny Kearny (Det här var hans ”breakthrough”)
+++ Niklas Enberg (Aktiv över hela banan)
++ Wictor Ragnewall ( Lugn och stabil insats)
+  Eric Castonguay (Det händer mycket när han är inne på isen)

1-1 Drew Paris (Niklas Enberg, Eric Castonguay)
2-2 Jonathan Johnsson (Denny Kearny, Drew Paris)
3-2 Denny Kearny (Kevin Ekman-Larsson, Eric Castonguay)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Bofors, Tingsryd. Bokmärk permalänken.