Taifbloggen: Måndagskrönikan

8b194b23bff35be4
Har hockeyallsvenskan tappat sin profil? Är den lika spännande och upphaussad som förr om åren. Har trögheten att ta sig upp i seriesystem påverkat. Är det för mycket transportsträcka. En rad frågor som jag inte har något svar på idag. Det som definitivt påverkat är att C-more tagit över från Viasat. C-more är inte i närheten att producera en hockeysändning som Viasat har gjort innan. Man saknar den produktionen. Därmed en viktig reklampelare för serien d.v.s. höjer man intresset så kommer det mer folk till arenorna.

Det är intressant att nu se nykomlingarna i serien när den gråa vardagen i Hockeyallsvenskan infinner sig. Sundsvall har fått den  starten ett nytt lag med begränsade resurser förväntas ha. För Pantern och Tingsryd har inledningen varit mer eller mindre sensationell. Det blir lätt euforiskt och förväntningarna ökar. Finns de som tycker att man ska titta uppåt i tabellen i stället för nedåt. Jag tror att man ska blunda i stället och fokusera på nuet. HockeyAllsvenskan är otroligt jämn. Västerås har dragit i från lite men annars är det bara 5 poäng ner till nedåtkvalets plats för seriens andraplacerade lag. Det går fort nedåt om man förlorar lite matcher.

Tingsryd har öppnat starkt s0m sagt var. Men jag ser en liten formsvacka. Mot Almtuna var den tydlig, men den syntes redan mot Timrå. Det är nu vi får se var lägstanivån är för laget och när kan man studsa tillbaka. Men även om vi kommer förlora några matcher så kan ingen ta de poängen vi redan har.

Om Tingsryd och Pantern är de positiva överraskningarna så får vi också räkna in Almtuna i den kategorin. De negativa överraskningarna är definitivt Leksand. De ser också att ha det tufft att komma ur den positionen. Ett annat lag är Karlskoga som inte står att känna igen. Jag skulle också kunna räkna in Oskarshamn men det kan vara svårt när man bara har 3 poäng upp till andraplatsen. Tvåan Björklöven har en match mindre spelad och det är mot Tingsryd.

Nu kommer det 10 dagars tufft matchande om jag läst spelschemat rätt. Fyra av dem är hemmamatcher. Förutom nykomlingsmötet i Malmö så är det mot lag som innan serien startade tippades före TAIF. Samtliga hemma. Jag förstår inte seriemakarna. Vi behöver öka publikintäkterna. Inte minska dem. Vinner man mot Pantern vilket inte brukar vara lätt för Tingsryd så är det bara bonuspoäng kvar.

7  Okt Tingsryd – Karlskoga
9  Okt Pantern – Tingsryd
11 Okt Tingsryd – Oskarshamn
15 Okt Tingsryd – Västerås
17 Okt Tingsryd – Vita Hästen

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan. Bokmärk permalänken.