Taifbloggen: Tingsryd visade kyla när man slog Mora

Strax innan nedsläpp åker Robin Olsson fram till sina forwards och slår till dem på vaderna. Man kunde tolka det som. ”Ni vet vad som gäller, nu ska vi visa vad vi går för”.  När Robin i slutet av perioden lyfter ut pucken över sargen är han nästan redan i utvisningsbåset innan domaren visar ut honom. Riktigt förbannad på sig själv. Då leder TAIF redan med 3-1. Det här var revanschen för insatsen uppe i Haparanda personifierad av lagkaptenen.

Det var längesedan jag såg TAIF spela med en sån tät defensiv i egen zon som ikväll. Med Rangnewall som sista utpost måste det varit frustrerande för serieledande Mora att komma in på kassen.

1-0 kom redan efter 1:18 in i matchen. Dödligt effektivt. 2-0 kom några minuter senare när Kari Sihvonen slår ett långt diagonalpass upp till Eric Castonguay som väntar in Markus Persson med fart som rundar målvakten och lägger in pucken. Mycket vackert hockeymål. När Mora fick reducera till 2-1 så höll TAIF sig kalla och fortsatte sitt spel. När sedan Moras målskytt Christoffer Björklund blev utvisad så pangade Drew Paris in 3-1 från blå.

Andra perioden fortsatte likadant. Mora hade puck i Tingsryds zon och Tingsryd kontrade. På ett 2 mot 1 läge snabbt uppfattat av Adam Persson som spelade upp pucken till Denny Kearney som lyfte fram pucken till Filip Owesson som inte gjorde några misstag. Dödligt effektivt. 4-1 höll sig perioden ut.

Tredje perioden började med Mora tryck igen utan utdelning. När sedan Jonathan Johnson hade uppvisning och gjorde kvällens solomål till 5-1 så tröt orken hos gästerna och TAIF kunde defilera hem matchen.

En enorm stark arbetsinsats av hela laget. Det är inte bara att de kämpar som vilda grisar ute på isen. Det finns en tydlig spelfilosofi som är vägvinnande och effektiv. Bästa insatsen i år. Magnus Sundqvist blir snart helgonförklarad i templet. Väldigt tidigt på säsongen jag vet, men jag kan inte låtsa bli att glädjas över det här spelet.

Kari Sihvonen gick in i första femman och plötsligt hade slitvargen förvandlat den kedjan till en riktig första-lina. I powerplay fick Markus Persson tillsammans med Drew Paris styra. Blev en annan dimension i det spelet. Då har jag inte nämnt grymt arbetsamme Eric Castonguay som bara växer i Tingsryds tröjan.

Kearney hade flyttats tredjelinan med slitvargen Filip Owesson och Adam Persson som center. Här kom Kearney mer till sin rätt och gjorde sin bästa match i den grönvita tröjan. Ändå finns det mer och hämta där.

Då har jag inte heller nämnt Emil Forslund som krigade på och täckte skott så att han knappt kunde åka skridsko men han går ner och täcker ytterligare ett skott innan han stapplande kan ta sig till båset. Men han kom ut på isen i nästa byte. Krigare

+++++Eric Castonguay
++++Kari Sihvonen
+++Filip Owesson
++Robin Olsson
+ Wictor Rangnewall

1-0 Eric Castonguay (M.Persson/Sihvonen)
2-0 Markus Persson (Castonguay/Sihvonen
3-1 Drew Paris (M.Persson)
4-1 Filip Owesson (Kearney/A.Persson)
5-1 Jonathan Johnson (Nilsson/Ekman-Larsson)

Nu får vi suga på den här karamellen tills på torsdag då Leksand kommer på besök

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Mora, Tingsryd. Bokmärk permalänken.