Taifbloggen: Tingsryd imponerade mot Sundsvall

Helt rättvis seger med 4-1 borta mot Sundsvall. Första perioden tyckte jag att man kom ut med mycket felpass samtidigt som Sundsvall spelade på gränsen och även över den. Det resulterade i mycket utvisningar där TAIF inte imponerade utan spelade för sakta med många misstag. När Sundsvall sedan rett ut utvisningarna tryckte de på i Tingsryds zon. Då kom kontringen där Kari Sihvonen smackade dit en handledare från långt håll.

Andra perioden inleddes med att Joakim Högberg visade på sin snbbhet och skrinnade igenom Sundsvallsförsvaret och avslutade med 2-0 till TAIF. Sedan var det en enda lång press av TAIF i Sundsvalls zon. kunde blivit hur många må som helst egentligen. Sundsvall gick bokstavligen på knäna. Kearney tar en utvisning som man klarar av men strax efteråt reducerar Sundsvall och då vänder initiativet till hemmalagets fördel. Men Johannes Jönsson med god hjälp av sina utespelare redde ut stormen.

I tredje åker Sundsvalls Herzberg på en tackling av Alexander Ruttu som tar illa. Med lite gurgel och domare som inte vet vem gjorde vad visar ut Patrik Nilsson på 2+10 minuter. Han hade endast varit ute på isen under uppvärmningen. Ruttu som senare dödade matchen med ett direktskott på fint pass av Joakim Högberg och Niklas Johansson till 3-1. Sundsvall jagar men får släppa till en i öppen kasse av Joakim Högberg

Den här segern var imponerande. Jag vet ingte vad Sunken gjort med laget men de spelar en modern trevlig hockey som är riktigt effektiv. Sedan har de en målvakt som aldrig varit bättre. Det som imponerar mest på mig är de unga backarna. Ekman-Larsson har filat bort de där flashiga passen. Måns Hermansson spelar med stort självförtroende. Daniel Norbe hur bra som helst och så Jesper Alasaari. Vilket fynd. Jag tror han spelade varenda boxplay. Enkelt, resolut och med stor pondus.

När spelare som Filip Owesson, Niklas Enberg m.fl. slänger sig och täcker skott. Det bara älskar man att se.

Eric Castonguay och Markus Persson poänglösa ikväll trots bra spel. Bästa kedjan var Niklas Johansson med Ruttu och Högberg. Ja nu måste jag dela ut lite plus

++++++ Tingsryds AIF. Man spelar som ett lag. En för alla – alla för en.

Lite individuella plus

+++++ Joakim Högberg ( Bra fart under grillorna idag. 2+1 ikväll)
++++ Niklas Johansson (Han var ordentligt het idag. Kämpainsats)
+++ Johannes Jönsson (96,9% speglar precis som han spelar. Vägg)
++ Jesper Alasaari (Vilken pondus han visar. Lugnt och tryggt. Född 95)
+ Robin Olsson  (Generalen i de bakre leden. Jätteinsats ikväll)

Sundsvall-Tingsryd 1-4
Fullständig rättvis seger. Johansson, Ruttu, Högberg stod för 7 poäng i matchen. Niklas Enberg två assist

Björklöven-Almtuna 3-0
Laget tog en väntad seger Alex Hutchings 1+1

Asplöven-Pantern 3-0
En väntad hemmaseger. Simon Olsson matchavgörande mål.

Mora-Oskarshamn 7-1
IKO är nere i källaren. Bedrövliga siffror. Mora leder serien. Patrik Karlkvist 2+1 ikväll

Timrå-Västerås 2-1 OT
En liten skräll. Jonathan Dahlén av gör i sudden

AIK-Vita Hästen 4-3
AIK ledde med 3-1 . Vita Hästen kunde inte arbeta in hel det försprånget. Malte Strömvall två-måls-skytt

Leksand-Karlskoga 3-4 Straffar
Martin Thelander heter matchhjälten som avgjorde på straffar ikväll

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Tingsryd. Bokmärk permalänken.