Taifbloggen: Måndagskrönikan

8b194b23bff35be4

Gröna Brigaden fick beröm i websändningen (Foto: Eva-Lena Ramberg)

Gröna Brigaden fick beröm i websändningen (Foto: Eva-Lena Ramberg)

Hockeyallsvenskan är igång och första omgången är redan spelad. Gröna Brigaden gick ut och höll allsvensk klass. Hördes bra i websändningen. Får också ge beröm till kommentatorerna som var riktigt neutrala.

Men tillbaka till Tingsryds AIFs premiär i Norrköping mot Vita Hästen. Den präglades av stor nervositet i första perioden av TAIF.  Siffrorna kunde runnit iväg där. Sedan spelade Tingsryd riktigt bra ishockey. Fick en märklig studspuck mot sig när man pressade för kvittering och genast var det två mål upp. Matchen slutade 4-2 efter att Filip Owesson iskallt gjorde 3-2 på straff och Hästen sedan avgjorde i öppen kasse.  Besvikelsen när slutsignalen ljöd förbyttes senare till: Bra två perioder gav mersmak. Vita Hästen dödligt effektiva. Vi drar på oss onödiga utvisningar. Men vi är med och laget dominerar helt andra perioden.

#22 Markus Persson gör 2-1 (Foto: Eva-Lena Ramberg)

#22 Markus Persson gör 2-1 (Foto: Eva-Lena Ramberg)

Att Markus Persson kommer bli viktig för oss såg vi nog redan i träningsmatcherna. 2-1 målet var riktigt hockeygodis där Eric Castonguay serverade Markus med ett härligt diagonalpass som Markus kunde stöta in vid den bortre stolpen.

#36 Wictor Randewall (Foto Eva-Lena Ramberg)

#36 Wictor Randewall (Foto Eva-Lena Ramberg)

Wictor Ragnewall hade ingen lätt match. Backarna satt i knäet på honom i första perioden och studsar och returer gick inte hans väg. Men jag tyckte att han gjorde en riktigt bra match. Han höll laget kvar i matchen i första perioden. Jag är övertygad att han växer in i den allsvenska kostymen och kommer vinna matcher åt oss framöver.

Se fler bilder från Vita Hästen mot TAIF av Eva-Lena Ramberg här

Kyle Hardys medverkan var högst osäker med bara 5 minuter innan matchstart. Han var inte spelklar. Hur det har gått till är jag väldigt frågande till. Oavsett om det är TAIF eller förbundet som har strulat så ska det inte behöva hända. Magnus berättar på presskonferensen lite vad som hänt och det kaoset som rådde angående Kyles medverkan.  Måste vara en mardröm att inte veta om man får spela eller inte. Han såg riktigt övertänd ut när han kom in på isen och tog 3 st tvåor i matchen. Något han fick kritik för och Vita Hästens VD twittrade
Screenshot - 2015-09-13 , 18_42_25Vi som sett Kyle tävla sedan första träningspasset känner nog att Fredrik Jensen kommer få äta upp de orden. Om inte annat blir det fin tändvätska i returen.

På presskonferensen visar det sig  att TAIF hade bara 4 backar som slutförde matchen p.g.a. skador. Adam Åkesson, Daniel Norbe och Drew Paris är skadade. Ser tufft inför tisdagens match.

Övriga Resultat

AIK – Oskarshamn 3-2
Två snabba mål i första av IKO  då AIK såg ut som koner förbyttes till att AIK dominerade matchen totalt. Dan Bakala nästan omutlig

Leksand – Timrå 3-2
Dalmasarna kom undan med 3 pinnar och Timrå visade att man tänker inte lägga sig och dö. Leksand gjorde 3-1 i öppen kasse. Tommi Paakkolanvaara matchvinnare.

Björklöven – Västerås 0-2
Tungviktsmötet mellan två av förhandsfavoriterna. Bägge målen föll i mitten av tredje perioden. Eddie Davidsson matchavgörande målet

Asplöven – Almtuna 3-2
Uppsalalaget stretade på bra i erkänt svåra bortamatchen i Haparanda i hallen med det nya namnet ICA Arena. Victor Rollin-Karlsson kunde inte medverka och det var förstås ett stort avbräck. Kyle Jean gjorde matchavgörande målet.

Sundsvall – Pantern 1-3
En del tycker detta var en sensation men inte jag. Pontus Netterberg inledde målskyttet och Carl-Johansson Sjögren gjorde 1+1.

Mora – Karlskoga 4-3 Straffar
Starkt av Mora att hämta upp ett 1-3 underläge i tredje perioden för att Daniel Hermansson kunna avgöra på straffar.

——————————————————

Timrå  – Björklöven 2-5
Andra omgången inleddes redan igår Timrå spelade hemma mot Björklöven. Att samtliga matcher numera kan ses via webben/TV innebär att man har möjlighet att se kommande motståndare för Tingsryd. Björklövens Wille Quist intervjuas i periodpausen på äkta ”Nybroitiska” och har 3 säsonger i juniorleden för TAIF. Han är inblandad i alla 4 mål när de vinner med 5-2 på bortais över Timrå . Han blir något vi får se upp när vi möter seriefavoriten Björklöven.

Redan i morgon är det match för TAIF. Då är det hemmapremiär mot anrika AIK. Missa inte det. Har ni inte möjlighet att se matchen på plats så går det att se på webben. Gå då in på Tingsryds Hemsida för att köpa matchen.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Tingsryd. Bokmärk permalänken.