Taifbloggen: Leksand gick rätt in i TAIF-fällan

”Komsi komsi” sa Tigrarna till dalmasarna och Leksand gick  rätt in i fällan och tryckte på runt sargerna. Kom de någon gång in framför mål storspelade Johannes Jönsson och backarna rensade. Sedan small det till och en snabb kontring och TAIF gjorde mål. Den här matchen liknade mycket matchen mot Mora bara det att Leksand var nog snäppet bättre. Men allt eftersom puckarna trillade in för de grönvita så började Leksandsspelarna tappa humöret. Det avgjorde definitivt matchen när Brock Montpetit skallade Niklas Johansson efter att period 2 slutat. Han fick förstås 5+20. Efter att Leksand rett ut dessa 5 första minuter tog man en två för många spelare på isen. Matchen slutade 5-2 till Tingsryd

Det defensiva spelet där man jobbar k-o-p-i-ö-s-t för varandra i egen zon är bland det grymmaste man kan skåda i Hockeyallsvenskan just nu. Sedan vassa kontringar där Tingsryd är dödligt effektiva. Ja men jag menar man gör 10-3 på två matcher mot duktiga lag som Mora och Leksand. Det är ruggigt att se. När Tingsryd tränare säger att det var en dämpad segerglädje efter Mora i omklädningsrummet.  Det här var bara en match av 52 och man har inte glömt matchen mot Asplöven än. Man bara älskar att höra sådana kommentarer.

1-0 Emil Forslund (Niklas Johansson, Hannes Johansson
2-1 Kari Sihvonen (Markus Persson)
3-1 Adam Persson (Drew Paris)
4-1 Kari Sihvonen (Eric Castonguay, Markus Persson)
5-2 Jonathan Johnsson (Niklas Johansson, Patrik Nilsson)

Ja det är inte lätt att plocka ut plus ikväll. Men för andra gången i år så blir det

++++++ Tingsryds AIF , vilken lag insats

Lite individuella plus måste man få ge ändå

+++++ Kari Sihvonen ( Som en duracellkanin. 2 mål ikväll och ett bortdömt)
++++ Emil Forslund ( Vilket kopiöst arbete han gör defensivt)
+++ Johannes Jönsson (91,3% ikväll säger rätt mycket)
++ Kevin Ekman-Larsson ( Vilken fart under rören och moget spel. Bästa matchen)
+ Hannes Johansson ( En lagspelare med en enorm arbetskapacitet över hela isen)

Får även ge en eloge till unge Lukas Hansson som tog en bröstvärmare av Robin Jacobsson. Den tog han för laget. Tror det gav energi till Tigrarna. Adam Åkesson, Alexander Ruuttu och Joakim Högberg saknades och Oscar Holst rehabar. Vilka resurser det finns.

 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Det här inlägget postades i .HockeyAllsvenskan, Leksand, Tingsryd. Bokmärk permalänken.